diumenge, 22 de gener de 2012

BEUDA-ROCAPASTORA-CORRAL DE L'ABAT-SOUS-CASTELLOT DE FALGARS-SERRAT DE LA PINA-BEUDA

Avui, hem fet una excursió molt a prop de casa però hem passat per uns camins totalment desconeguts per nosaltres. Bé de fet, el que realment és important és que siguin inèdits per l'expedicionari, en Jordi. En fi, hem anat al Castellot de Falgars.

Les dades tècniques de la sortida al Castellot de Falgars són les següents:

Integrants: Gemma, Berta, Dolors, Jordi, Aniol i en "Sugus"
Sortida: Beuda. Arribada: Beuda.
Altitud del punt de sortida: 340 mts. Altitud mínima: 340 mts. Altitud máxima: 979 mts.
Ascens: 750 mts. Descens: 750 mts.
Distància recorreguda: 13,6 kms.
Temps efectiu: 4h
Temps total: 6h19'


Mapa de la ruta.
 Podeu veure molt més ampliat i detallat aquest mapa si aneu al wikiloc i seleccioneu la pestanya d'altres mapes l'opció, "topogràfic ICC".

Recorregut registrat pel GPS


Perfil de la ruta.

Al ser prop de casa ens permet no haver de matinar tant, i poder començar l'excursió a dos quarts de deu del matí. Com s'observa a la fotografia el dia és clar i serè. 

Hem començat enfilant-nos pel camí tradicional per anar a Rocapastora. És un camí molt conegut per a tots fet que ens possibilita anar pujant tranquil.lament i contemplant el paisatge.

Aquí els nens s'han fet una fotografia amb la placa de Salve Regina que es troba fàcilment en el mateix camí de pujada.

En Jordi durant la pujada ha volgut, expressament, fer una fotografia de la cova dels encantats que teniem previst visitar al llarg de l'excursió, abans però hem fet parada al...

 corral de l'Abad. Es troba just sota el cingle de Rocapastora. Aquí hem fet un mos.

Hem trobat que és un lloc ideal per a passar una bona estona.

Baixant ens hem fet una fotografia de grup a la Font de Rocapastora. En aquest moment, ens hem dirigit cap a la Cova dels Encantats, però, el camí s'ha complicat i en Jordi ha decidit, seguint la màxima del "seny català", que el millor era deixar-ho córrer i dirigir-nos cap al Castell de Falgars. Ell pel seu compte ja esbrinarà quin és el camí per arribar a la cova. I al capdavall serà una bona excusa per tornar a fer un excursió al Mont.

Ja havíem deixat el Monestir de Sant Llorenç de Sous a la nostra esquerra i ens disposàvem a pujar al Castell de Falgars.

En Jordi (que en té un bon feix de tots nosaltres a l'hora de fotografiar-nos) ens ha fet una fotografia damunt  les restes del Castellot de Falgars.
Aquí hem dinat i hem gaudit del paisatge. Un cop més en Jordi ens ha fet una lliçó assenyalant-nos diferents muntanyes com el Costabona, el Canigó, ....

L'única cosa que destorba les magnífiques vistes baixant pel Serrat de la Pina és l'explotació de la cantera de Beuda.

I a tres quarts de quatre hem arribat als cotxes feliços tots plegats d'haver tornat a fer una excursió. Visca excursions muntanyenques, visca la nostra amistat!!!! Si decidiu fer-la espero que passeu tan bona estona com nosaltres. Salut i fins la pròxima.


1 comentari:

  1. veig que no pareu ! jo avui he anat a escalar... el que sigui per estar aprop de la muntanya.
    Gràcies per la informació de Sant Miquel. Ja miraré per la zona que hem comentes.

    salut !!!!

    ResponElimina